Marc Ballouz, Lübnan'da Beyrut Amerikan Üniversitesi AUB İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1987 yılında mezun olmuştur. Tanınmış bir mühendis ve müteahhit olan babası Joseph Ballouz'un yanında iki yıl çalıştıktan sonra lisansüstü çalışmalar yapmak için ABD'ye giderek burada Texas A&M Üniversitesi'nden geoteknik mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır.
Dr. Ballouz, Lübnan'daki Lübnan Amerikan Üniversitesi'nde (LAU), Notre Dame Üniversitesi'nde (NDU) ve Lübnan Üniversitesi'nde (UL) 10 yılı aşkın bir süredir zemin mekaniği ve temel mühendisliği dersleri vermektedir. Dr. Ballouz, düzenli olarak konferanslarda çalışmalarını sunmakta ve makaleler yayınlamaya devam etmektedir. ABD, Lübnan ve diğer ülkelerdeki ünlü üniversitelerde Geoteknik Mühendisliği alanında sık sık konferanslar ve seminerler vermektedir.
Dr. Ballouz, ISSMGE'de İnovasyon ve Geliştirme Komitesi'nin (IDC) Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. Ayrıca, 2013 yılında Paris'te düzenlenen 18. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferansında Dr. Ballouz ISSMGE Üstün Halkla İlişkiler Ödülü'ne layık görülmüştür. Dr. Ballouz, şu anda yaklaşık 30.000 geoteknik mühendisinin üye olduğu ISSMGE'nin 12 Yönetim Kurulu Üyesinden biridir.
Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı, IGM CEO'su ve Texas Eyalet Üniversitesi Kıdemli Öğretim Üyesi olan Dr. Marc Ballouz dünya çapında birçok ülkede danışmanlık faaliyetlerine devam etmektedir.
Prof. Lyesse Laloui, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL)'de profesör olarak görev yapmaktadır. İsviçre Mühendislik Bilimleri Akademisi üyesi ve Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği'nin (ISSMGE) Avrupa Başkan Yardımcısı olan Prof. Laloi, 2022 yılında Research.com tarafından yayınlanan Mühendislik ve Teknoloji alanında En İyi 1000 Bilim İnsanı Sıralaması'nda yer almıştır.
Geomateryallerin mekaniği üzerine yaptığı araştırmalar ile bu malzemelerin davranışını anlamamıza önemli ölçüde katkıda bulunmuş ve bugün ve gelecek nesiller için yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojiler geliştirmiştir. Sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve doğal kaynakların optimizasyonu gibi alanlardaki çalışmaları[Mh1] , Avrupa Araştırma Konseyi tarafından BIOGEOS (BIO-mediated GEO-material Strengthening) projesi Avrupa Araştırma Konseyi (ERC)’nin “Advanced ERC Grant” hibesi ile tanınmış ve ödüllendirilmiştir.
Geomekanik alanına yaptığı olağanüstü katkılar, 2022 yılında, Edinburgh'daki Heriot-Watt Üniversitesi'nden ve Cluj-Napoca Teknik Üniversitesi tarafından ödüllendirilmiştir.
A. Hakan Ören, lisans eğitimini 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde; yüksek lisansını 2001’de ve doktorasını 2007’de Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Lisansüstü eğitimi sırasında Çevre Geoteknolojisi alanında çalışarak su kimyasının zemin özellikleri üzerine etkileri, bentonit katkılı karışımların geçirimsiz bariyer olarak kullanılabilirliğinin araştırılması ve görüntü işleme tekniği kullanılarak sıkıştırılmış zemin örneklerinin hacimsel büzülme miktarlarının belirlenmesi gibi konularda uzmanlaştı. Daha sonra doktora sonrası misafir araştırmacı olarak bir yıllığına University of Wisconsin, Madison’a gitti. Burada geosentetik kil örtülerin geçirimsiz bariyer ve organo-bentonitlerin de geçirimli reaktif bariyer olarak kullanılabilirliğine yönelik araştırmaların yapıldığı projelerde görev aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geosentetik kil örtülerin hidrolik iletkenlik performanslarının belirlenmesi üzerine çalışmalarına devam etti. Son yıllardaki çalışmaları bu malzemelerin geçirgenliklerini etkileyen unsurların araştırılması üzerine yoğunlaşmıştır. Ayrıca, alansal oturmaların yeraltı suyu akım ve geomekanik modellerle ilişkilendirilmesi konusunda hala devam eden bir projede yer almaktadır. Bunların dışında temel tasarımı, kazıklı iksa sistemleri, heyelan önleme, istinat duvarı projelendirmesi gibi birçok geoteknik projesinde görev almıştır.
TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu’nda 2019-2022 arasında Danışma Kurulu Üyesi, 2022 yılından günümüze kadar da Grup Yürütme Kurulu Üyesi olarak yer alan A. Hakan Ören halen Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Jonathan P. Stewart, 1996'dan beri öğretim üyesi olduğu UCLA'da İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak görev almaktadır. Daha önce 2012-2018 yılları arasında bölüm başkanı olarak görev yapmıştır. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini UC Berkeley’de tamamlamıştır.
Jonathan P. Stewart’ın uzmanlığı, genel olarak, zemin-yapı etkileşimi, yer hareketi ve zemin göçme tehlikesinin karakterizasyonu, seddeler ve altyapılar için sismik tehlike analizleri olmak üzere geoteknik deprem mühendisliği ve mühendislik sismolojisindedir. Mevcut birkaç araştırması, Yeni Nesil Sıvılaşma projesindeki liderliğini, çeşitli küresel ve bölgeye özgü uygulamalar için saha büyütme ve yer hareketi modellerinin geliştirilmesini, olasılıksal sismik tehlike analizinde kullanılmak üzere ileri saha davranış analizi yöntemlerinin geliştirilmesini ve uygulanmasını ve dayanma yapıları üzerindeki sismik toprak basınçlarını değerlendirmek için zemin-yapı etkileşimine dayalı prosedürlerin geliştirilmesini içermektedir.
Çalışmaları, Fulbright Bursu, UCLA Seçkin Öğretim Ödülü, Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü ve Amerika Sismolojik Derneği'nden Bruce Bolt Madalyası ve Joyner Konferansı, ASCE'den Huber Ödülü ve Casagrande Ödülü, NSF KARİYER Ödülü ile ödüllendirildi ve birçok kez en iyi makale ödülü ile ödüllendirilmiştir. ASCE Geotechnical and Geoenvironmental Engineering Dergisi’nin eski Baş Editörü ve şu anda Earthquake Spectra'nın Eski Editörüdür. Halen EERI Yönetim Kurulu, UC Sismik Danışma Kurulu ve USGS Ulusal Sismik Tehlike Modeli Yönlendirme Komitesinde görev almaktadır.
Copyright @ TMMOB IMO